Madpolitik

Madpakken er en vigtig kobling til dem derhjemme og derfor, for mange af børnene, et af dagens højdepunkter. Mange børn føler sult i løbet af formiddagen og det er rart, at man ikke tømmer madpakken, fordi man lige snupper sig en formiddagsmad.
Derfor - Giv hellere dit barn en mad/frugt/grønt for meget med end en for lidt.
 
Også selv om der er fødselsdag eller maddag i børnehaven og der står minus madpakke på tavlen, kan man have brug for en mad hjemmefra.
 
Vi vil indtrængende bede jer om at respektere børnehavens madpolitik og ikke give jeres børn slik, kager/snegle, kiks, dessertprodukter såsom: Danonino, RissiFrutti, mælkesnitter, müslibar med chokolade og lignende samt søde drikke med i madpakken. 
 
Ingen figenstænger, da det giver et alt for stort sukkerindtag. Dog må børnene gerne have pålægchokolade eller figenpålæg på en rugbrødsmad.
 
Vi synes ikke at diverse desserter hører sig til ved frokostbordet, og det skaber uro og misundelse blandt de andre børn. Giv i stedet dit barn, et godt stykke ost, lidt frugt eller grønt eller rosiner og nødder. Det bliver de lige så glade for og det giver kroppen det den har brug for – energi, vitaminer og mineraler og et stabilt blodsukker over hele dagen.

Så skal vi nok sørge for at der en gang imellem – hvis der er for langt imellem fødselsdagene – er lidt lækkert, kage eller andet til frugt.

Morgenmad & frugt
For de børn der møder tidligt i børnehaven, er der tilbud om morgenmad bestående af havregryn med mælk eller havregrød. Vi henstiller til at man ikke selv medbringer morgenmad i form af mindre sunde morgenmadsprodukter såsom chokopops osv. 
 
Børnene får ”frugt” i børnehaven om eftermiddagen mellem 14.00 og 15.00, alt efter hvor sent vi har spist frokost. Frugten er ment som et supplement til madpakken og ikke en erstatning.
Frugten består for det meste af rugbrødsmadder og derefter frugt, for at sikre det mere stabile blodsukker. Det kan også være fx hjemmebagte boller eller grød.